Changing sub

This is where you discuss the conditions of your crabitat -- temperature, humidity, substrate, decorating, etc.
Post Reply
User avatar

Topic author
ROSIEonFIRE
Posts: 584
Joined: Sat Aug 19, 2017 11:18 am
Location: Upstate NY

Changing sub

Post by ROSIEonFIRE » Tue Aug 06, 2019 12:43 am

How often should substrate be changed?

Sent from my SM-G950U using Tapatalk


User avatar

RiNiKy506
Posts: 987
Joined: Fri Sep 07, 2018 5:08 pm

Re: Changing sub

Post by RiNiKy506 » Tue Aug 06, 2019 7:26 am

I know one member has had their crabs for going on 10 years and have never changed their sub, only added to it when they’ve upgraded. There’s probably a lot more that haven’t changed it either, I know of the one example and her crabs are healthy, happy. I would have never changed mine if I didn’t have a flood. I think the only reason you need to change it is because of a flood or bacterial bloom.

User avatar

curlysister
Posts: 1369
Joined: Sun Sep 05, 2010 3:54 pm
Location: Manitoba, Canada

Re: Changing sub

Post by curlysister » Tue Aug 06, 2019 10:06 am

That's me! It will be 9 years next month, I have never changed it all out, just added more when I upgraded tanks!
"If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went." -Will Rogers

User avatar

PinchersAndShells
Administrator
Administrator
Posts: 1310
Joined: Tue Aug 16, 2016 12:02 pm
Location: Ohio
Contact:

Re: Changing sub

Post by PinchersAndShells » Tue Aug 06, 2019 9:29 pm

I don’t change mine, I try to stir it if I catch a timeframe where everyone’s up. Only time I’ve changed it recently is when I had a bacterial bloom within the past two years.
5 PPs + 1 E = Dusty, Edd, Momo, Merle, Dottie, & Elvis
3 Captive Bred Babies = Randy, Roxie, Marco
37 + 10 Gallon Crabitats | Crabbing Since 8.11.2015
https://www.instagram.com/pinchersandshells/

User avatar

Topic author
ROSIEonFIRE
Posts: 584
Joined: Sat Aug 19, 2017 11:18 am
Location: Upstate NY

Re: Changing sub

Post by ROSIEonFIRE » Wed Aug 07, 2019 10:24 pm

Good to know guys. I'm moving and I'm upgrading from a 44 to a 65 at my new place, previously was thinking about taking all the old sub to the new house and now I think I might, if I can move it in a convenient way!

Sent from my SM-G950U using Tapatalk


Post Reply